HP Application Lifecycle Management Leesmij

Softwareversie: 12.50

Releasedatum document: September 2015

Releasedatum software: September 2015

Dit bestand bevat de volgende informatie over ALM 12.50:

Raadpleeg de documentatieset voor uitvoerige informatie over ALM. U opent de ALM-documentatie via het ALM-hoofdvenster door Help > ALM Help te kiezen.

Als u wilt controleren op recente updates van ALM-documentatie of als u wilt verifiëren dat u de meest recente editie gebruikt, bezoekt u de website HP Software Product Manuals (hiervoor is een HP Passport vereist).

Opmerking: Documentatie voor ALM-extensies vindt u via: https://hpln.hp.com/group/application-lifecycle-management.

Wat is er nieuw

Voor een lijst met nieuwe functies in ALM 12.50 raadpleegt u HP Application Lifecycle Management Wat is er nieuw, informatie die beschikbaar is op: http://almhelp.saas.hp.com/en/12.50/doc_library/online_help/Content/What_New/wn_alm_1250.htm.

ALM Web Client: de volgende generatie van Web Client wordt momenteel ontwikkeld en zal onderdeel uitmaken van een toekomstige hoofdrelease. Als u Web Client 12.00, 12.01, 12.20 of 12.21 gebruikt, kunt u deze versies handhaven om te kunnen blijven werken met Web Client. Deze Web Client is niet meer beschikbaar vanaf versie 12.50.
Opmerking: De HP Usage Hub verschaft informatie over de licenties en het gebruik van alle HP Software-producten en -oplossingen die zijn geïnstalleerd in uw omgeving. De Usage Hub is een centrale server die op de achtergrond wordt uitgevoerd. Deze hub verzamelt, onderhoudt en biedt een gecentraliseerd overzicht van software-implementaties, licenties en productfuncties.

Installatie-instructies

ALM-installatie

Installatie van Performance Center

Als u Performance Center 12.50 voor de eerste keer installeert of een upgrade van een vorige versie uitvoert, voert u de volledige installatie-instructies uit, zoals wordt beschreven in de HP ALM Performance Center Installatiehandleiding.

Als een vereiste voor de installatie van Performance Center 12.50 moet u ALM 12.50 installeren.

Systeemvereisten

In het volgende gedeelte worden de systeemvereisten beschreven voor de installatie van ALM en Performance Center.

Zie https://hpln.hp.com/page/alm-qc-enterprise-technical-specifications voor de meest actuele systeemvereisten en ondersteunde omgevingen.

Opmerking: HP ALM 12.50 en HP Quality Center Enterprise 12.50 zijn getest op basis van FDCC-voorschriften.

Dit gedeelte bevat de volgende onderdelen:

Systeemvereisten ALM-server

Dit gedeelte bevat de systeemvereisten voor de server en configuraties voor de installatie van HP ALM 12.50 op Windows en Linux.

Hardwarevereisten ALM-server

De volgende tabel bevat de minimale hardwarevereisten voor de installatie van ALM op een servermachine:

CPU

Windows: Quad Core AMD64-processor of gelijkwaardige x86-compatibele processor

Linux: Quad Core AMD64-processor of gelijkwaardige x86-compatibele processor

Geheugen (RAM) 8 GB
Beschikbare schijfruimte 8 GB

Aanbevolen ALM-serveromgevingen

De volgende tabel bevat de aanbevolen configuraties voor elk besturingssysteem:

Besturingssysteem Databaseserver Webserver
Microsoft Windows Server 2012 R2 Microsoft SQL Server 2014 Microsoft IIS 8.5
Red Hat Enterprise Linux 6.x 64-bits Oracle 12c Apache 2.2

Ondersteunde ALM-serverconfiguraties

De volgende tabel bevat alle ondersteunde ALM-serverconfiguraties.

Voor de beste prestaties en snelle ondersteuningsoplossingen kunt u echter het beste een van de Aanbevolen ALM-serveromgevingen gebruiken.

Besturingssysteem
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Red Hat Enterprise Linux 6.x 64-bits

• Red Hat Enterprise Linux 7.x 64-bits

• Oracle Linux 6.x 64-bits

• Oracle Linux 7.x 64-bits

• SUSE Linux Enterprise Server 11.0 SP3 64-bits

Opmerking:

• Gelokaliseerde edities van ALM worden uitsluitend ondersteund op Windows-besturingssystemen.
  • Service packs en updates voor besturingssystemen worden ondersteund, mits deze compatibel zijn met de algemeen beschikbare release van de leverancier.
  • Oracle Linux-versies worden ondersteund, mits deze compatibel zijn met de ondersteunde versies van Red Hat Linux.
Databaseserver
  • Oracle 12c

• Microsoft SQL Server 2012
  • Microsoft SQL Server 2014

Opmerking:

• Tenzij anders vermeld, zijn alle databaseservers gevalideerd op 64-bits configuraties.

• HP ALM is gecertificeerd voor Enterprise and Standard-edities van Microsoft- en Oracle-databases.

• Service packs en updates voor databaseservers worden ondersteund, mits deze compatibel zijn met de algemeen beschikbare release van de leverancier.
  • HP ALM is gecertificeerd voor Transparent Data Encryption (TDE) van Microsoft- en Oracle-databases. Implementatie van TDE is niet van invloed op de systeemprestaties. Neem voor meer informatie contact op met de databaseleverancier die de codering levert.

Toepassingsserver De functionaliteit van de toepassingsserver is nu in het ALM-platform ingebouwd en er hoeft geen toepassingsserver van derden (WebLogic, WebSphere en JBoss) van versie 11.50 en later te worden geïnstalleerd. De HP ALM-toepassingsserver gebruikt JDK7 (1.7) en ondersteunt 64-bits JVM.
Webserver
  • Apache 2.2
  • Microsoft IIS 7.5
  • Microsoft IIS 8.0
  • Microsoft IIS 8.5

Opmerking:

• Toepassingsservers omvatten standaard HTTP-servers. Als u aanvullende functionaliteit nodig hebt, kan een webserver worden toegevoegd.
  • HP certificeert de versies van Apache op hoofd- en subniveau (bijvoorbeeld Apache 2.2), terwijl alle versies van Apache op sub-subniveau (bijvoorbeeld versie 2.2.x) geen specifieke certificeringen ondergaan, zoals softwareversies van Apache op sub-subniveau volledige compatibiliteit behouden.
Virtuele omgeving

VMWare ESX/ESXi Server 5.0 en later

Opmerking: HP ALM/QC is gecertificeerd om te werken met VMWare ESX/ESXi. Dankzij de snel evoluerende architecturen van virtualisatieleveranciers (zoals Hyper V of Citrix) ondersteunt HP ALM/QC de gevirtualiseerde omgevingen en werkt het zoals bedoeld, zolang als de bovengenoemde leverancier volledige compatibiliteit van de gevirtualiseerde omgeving garandeert voor de voor HP ALM/QC goedgekeurde systeemvereisten voor fysieke hardware.

Volledige schijfversleuteling Volledige schijfvergrendeling (FDE/Full Disk Encryption) wordt voor alle systeemcomponenten ondersteund, zoals database, server, opslagplaatsserver en clientmachines. Implementatie van FDE is niet van invloed op systeemprestaties. Neem voor informatie contact op met de leverancier die de versleuteling verschaft.

Systeemvereisten ALM-clientsysteem

Hierna vindt u de systeemvereisten voor het clientsysteem en de configuraties voor de installatie van een HP ALM/HP Quality Center Enterprise-client:

CPU

Core duo 1,6 Ghz (of sneller) of gelijkwaardige compatibele processor

Geheugen (RAM) 2 GB
Beschikbare schijfruimte 2 GB

Aanbevolen ALM-clientomgevingen

De volgende tabel bevat de aanbevolen clientconfiguratie:

Besturingssysteem Browser Office Suite
Microsoft Windows 8.1 64-bits Microsoft Internet Explorer 11 Microsoft Office 2013 32-bits

Ondersteunde ALM Desktop Client-omgevingen

De volgende tabel bevat alle ondersteunde ALM Desktop-clientconfiguraties.

Voor de beste prestaties en snelle ondersteuningsoplossingen kunt u echter het beste een van de Aanbevolen ALM-clientomgevingen gebruiken.

Vereisten
  • Microsoft .NET Framework 4.0 / Microsoft .NET Framework 4.5
  • Microsoft Office 2010 / Microsoft Office 2013
Besturingssystemen
  • Microsoft Windows 7 SP1 32-bits
  • Microsoft Windows 7 SP1 64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 32-bits
  • Microsoft Windows 8.1 64-bits

Opmerking:

• Als u Quality Center integreert met andere testhulpmiddelen van HP, moet u de DCOM-rechten op uw clientmachine wijzigen.
  • DCOM is niet vereist voor de uitvoering van functionele testsets (uitvoering aan serverzijde).
  • Functionele testsets zijn alleen beschikbaar in de ALM-editie.
  • HP ALM Client op Windows 64-bits wordt in de WOW64-modus uitgevoerd.
Browsers
  • Microsoft Internet Explorer 10 32-bits
  • Microsoft Internet Explorer 11 32-bits

Opmerking: Voor klanten die invoegtoepassingen met beperkingen in hun browser gebruiken, zoals ActiveX, kan HP ALM worden geladen in de Explorer-invoegtoepassing van HP ALM. Zie de HP Application Lifecycle Management Installatie- en upgradehandleiding voor meer informatie over het downloaden en installeren van de invoegtoepassing.

Office-suites
  • Microsoft Office 2010 32-bits

• Microsoft Office 2010 64-bits (alleen Excel-invoegtoepassing)

• Microsoft Office 2013 32-bits

• Microsoft Office 2013 64-bits (alleen Excel-invoegtoepassing)

Virtuele omgevingen
  • Citrix XenApp 6.0 of later
  • Microsoft Terminal Services
  • Remote Desktop Services

Opmerking: HP ALM is gecertificeerd voor Citrix XenApp, Microsoft Terminal Services en Remote Desktop Services. De door virtualisatieleveranciers verschafte architecturen veranderen snel. Zolang de bovengenoemde leverancier volledige compatibiliteit van de gevirtualiseerde omgeving garandeert voor de voor HP ALM goedgekeurde systeemvereisten voor fysieke hardware, functioneert HP ALM zoals ontworpen.

Andere configuratie-instellingen

Schermresolutie: 1024 x 768 (minimaal)

DPI-instelling: 100%

Systeemvereisten voor ALM Lab Service voor externe testuitvoering

De volgende tabel bevat de systeemvereisten voor de installatie van HP ALM Lab Service voor externe testuitvoering:

Processor

2,2 GHz of sneller

Geheugen (RAM)

Minimaal:  1 GB

Opmerking: Werkelijke geheugenvereisten zijn afhankelijk van het aantal invoegtoepassingen.

Beschikbare schijfruimte

Minimaal:  1 GB

Opmerking: Uw systeemschijf moet ook extra 120 MB beschikbare ruimte bevatten.

Besturingssysteem De ondersteunde besturingssystemen voor ALM Lab Service worden afgeleid van de besturingssystemen van andere programma's, zoals Unified Functional Testing (UFT), Business Process Testing (BPT) en VAPI XP. Raadpleeg uw productdocumentatie voor meer informatie over de ondersteunde besturingssystemen.
Besturingssystemen die automatisch aanmelden ondersteunen
  • Microsoft Windows 7 (SP1) 32- of 64-bits
  • Microsoft Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits

Systeemvereisten Performance Center

In dit gedeelte worden de systeemvereisten beschreven voor de installatie van ALM voor Performance Center en Performance Center-componenten.

Configuraties Performance Center-server

De volgende tabel bevat de systeemvereisten voor de installatie van een Performance Center-server.

Processor

Dual Core 2,2 GHz of sneller

Geheugen (RAM) Minimaal: 8 GB
Beschikbare schijfruimte Minimaal: 8 GB
Schermresolutie

Microsoft Windows: 1366 x 768 of hoger

Mac-besturingssysteem: 1280 x 800 of hoger

Besturingssysteem
  • Microsoft Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits (aanbevolen)
  • Microsoft Windows Server 2012 64-bits
  • Microsoft Windows Server 2012 R2 64-bits (aanbevolen)
Browser
  • Microsoft Internet Explorer 9, 10, 11 (alleen op Microsoft Windows)
  • Google Chrome 44.x (alleen op Microsoft Windows)
  • Mozilla Firefox 39.x (alleen op Microsoft Windows)

• Apple Safari 7.x (alleen op Mac OS)
Webserver IIS 7.5, 8.0 of 8.5

Aanbevolen configuraties ALM en Performance Center

In de volgende tabel wordt de aanbevolen configuratie voor Performance Center-servercomponenten beschreven. Deze dienen samen met de Aanbevolen ALM-serveromgevingen te worden gebruikt.

Performance Center-besturingssysteem

Microsoft Windows 2008 R2 (SP1) 64-bits

Microsoft Windows 2012 R2 64-bits

Hostbesturingssysteem

Microsoft Windows 2008 R2 (SP1) 64-bits

Microsoft Windows 2012 R2 64-bits

Hostconfiguraties en Standalone Load Generator onder Windows

De volgende tabel bevat de systeemvereisten voor de installatie van een Performance Center-host en een zelfstandige installatie van Load Generator onder Windows.

Processor

Dual Core 2,2 GHz of sneller

Geheugen (RAM)

Minimaal: 8 GB

Beschikbare schijfruimte Minimaal: 50 GB
Besturingssysteem
  • Microsoft Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits (aanbevolen)
  • Microsoft Windows Server 2012 R2 64-bits (aanbevolen)
  • Microsoft Windows 7 SP1 32- en 64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 64-bits

Configuraties van Standalone Load Generator onder Linux

De volgende tabel bevat de ondersteunde besturingssystemen en CPU-typen voor een zelfstandige installatie van Load Generator op Unix-systemen.

Processor

CPU-type: Intel Core, Pentium, Xeon, AMD of daarmee compatibel

Snelheid: 1,6 GHz of sneller (aanbevolen)

Besturingssysteem
  • Red Hat Linux Enterprise Linux 6.5 32-bits
  • Red Hat Linux Enterprise Linux 6.5 of 7, 64-bits
  • Oracle Enterprise Linux 6.5 UEK of 7, 64-bits
  • Ubuntu Server 12.04 LTS, 14.04 LTS, 64-bits
  • SUSE SLES (Linux Server Enterprise) 11.3 (SP3), 64-bits

Geheugen (RAM)

Aanbevolen: 4 GB

Beschikbare schijfruimte Minimaal: 500 MB

Configuraties van Standalone VuGen en Standalone Analysis

In de volgende tabel worden de systeemvereisten beschreven voor een zelfstandige installatie van VuGen en een zelfstandige installatie van Analyse.

Processor Dual Core 2,2 GHz of sneller
Geheugen (RAM)

Aanbevolen: 8 GB

Beschikbare schijfruimte Minimaal: 50 GB
Schermresolutie Minimaal: 1366 x 768
Besturingssysteem
  • Microsoft Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits
  • Microsoft Windows Server 2012 R2 64-bits (aanbevolen)
  • Microsoft Windows 7 SP1 32- of 64-bits

• Windows 8.1 64-bits (aanbevolen)

Browser

Microsoft Internet Explorer 9, 10, 11

(Het verdient aanbeveling om de standaardinstellingen van IE te handhaven.)

MI Listener systeemvereisten

In de volgende tabel worden de systeemvereisten voor MI Listener weergegeven.

Processor Dual Core 2,2 GHz of sneller
Geheugen (RAM)

Aanbevolen: 8 GB

Besturingssysteem
  • Microsoft Windows Server 2008 R2 SP1 64-bits (aanbevolen)
  • Microsoft Windows Server 2012 R2 64-bits (aanbevolen)
  • Microsoft Windows 7 SP1 32- of 64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 64-bits
Beschikbare schijfruimte Minimaal: 40 GB

ALM-integratie

Raadpleeg ALM Integration Support Matrix voor meer informatie over de ondersteunde ALM-integraties.

ALM - opmerkingen en beperkingen

Dit gedeelte bevat de volgende onderdelen:

ALM-installatie

ALM-clientinstallatie

Projectupgrade

Site Administration

Projectaanpassing

Aanpassing diverse projecten

Algemeen

Versiebeheer

Module Releases

Module Releases - Projectplanning en tracering

Module Bibliotheken

Module Vereisten

Kwaliteitsbeheer gebaseerd op risico

Module Bedrijfsmodellen

Module Testresources

Module Testlab

Lab Management/uitvoering aan serverzijde

Tekst zoeken

Afbeeldingen in memovelden

Module Defecten

Module Dashboard

Integratie

Open Test Architecture/API en workflow

Neerwaartse compatibiliteit workflow

Testen van bedrijfsprocessen

De hieronder beschreven problemen hebben betrekking op het werken met bedrijfscomponenten, -stromen en bedrijfsprocestests in ALM. Raadpleeg het leesmij-bestand voor het relevante product voor informatie over problemen bij het werken met bedrijfscomponenten in UFT.

Performance Center - opmerkingen en beperkingen

Dit gedeelte bevat de volgende onderdelen:

Zie voor opmerkingen over en beperkingen van LoadRunner het HP LoadRunner 12.50 Leesmij-bestand (http://lrhelp.saas.hp.com/en/12.50/dat/Readme.htm).

Installatie van Performance Center

Uitvoering van prestatietests

Vuser-scripts

Monitorprofielen

Online-monitoring

Gegevens HP Diagnostics

Hosts

Cloudhosts

Algemeen

PAL

SiteScope

VuGen

Analysis

Meertalige ondersteuning

Dit gedeelte bevat de volgende onderdelen:

Beperkingen internationale versies

Beperkingen vertaalde versies

HP-ondersteuning

U kunt de website HP Software Support bezoeken op: https://softwaresupport.hp.com/

Op deze website vindt u contactgegevens en meer informatie over producten, services en ondersteuning die HP Software biedt.

HP Software Support biedt zelfoplossingen voor klanten. Dit is een snelle en efficiënte methode voor toegang tot interactieve tools voor technische ondersteuning die u nodig hebt voor het beheren van uw activiteiten. Als gewaardeerde ondersteuningsklant kunt u: zoeken naar knowledge base-documenten die aansluiten bij uw interesse, ondersteuningsverzoeken indienen en de voortgang ervan volgen, online verbeteringsverzoeken indienen, softwarepatches downloaden enzovoort.

Voor toegang tot de Self-solve knowledge base gaat u naar de startpagina Self-solve knowledge search.

Voor de meeste ondersteuningsgebieden is het vereist dat u zich aanmeldt als HP Passport-gebruiker. Vaak is ook een actief ondersteuningscontract nodig. Ga voor meer informatie over toegangsniveaus voor ondersteuning naar: Toegangsniveaus.

Ga voor registratie van een HP Passport-ID naar: HP Passport Registration

U kunt ook toegang krijgen tot een gelokaliseerde versie van de website Software Support in een aantal talen door de relevante taal te selecteren in de lijst rechtsboven op de website HP Software Support.

Juridische kennisgevingen

Garantie

De enige garanties voor producten en services van HP worden uiteengezet in de garantieverklaringen bij deze producten en services. Niets in deze informatie mag worden aangenomen als extra garantie. HP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor technische fouten, drukfouten of weglatingen in deze publicatie.

De informatie in dit document kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Legenda beperkte rechten

Vertrouwelijke computersoftware. Er is een geldige licentie van HP nodig voor bezit, gebruik en kopiëren hiervan. In overeenstemming met FAR 12.211 en 12.212 zijn commerciële computersoftware, documentatie bij computersoftware en technische gegevens voor commerciële items in licentie gegeven aan de overheid van de Verenigde Staten onder de standaard commerciële licentievoorwaarden van HP.

Copyrightinformatie

© Copyright 2002 - 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Handelsmerkinformatie

Adobe® is een handelsmerk van Adobe Systems Incorporated.

Intel® is een handelsmerk van Intel Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.

Java is een gedeponeerd handelsmerk van Oracle Corporation en/of dochterondernemingen.

Microsoft® en Windows® zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Oracle® is een gedeponeerd handelsmerk van Oracle en/of dochterondernemingen.

UNIX® is een gedeponeerd handelsmerk van The Open Group.

Feedback over documentatie verzenden naar HP