HP Application Lifecycle Management Leesmij

Softwareversie: 12.00

Publicatiedatum: Maart 2014

Dit bestand bevat informatie over HP Application Lifecycle Management (ALM) 12.00:

Raadpleeg de documentatiebibliotheek voor uitvoerige informatie over ALM. Als u toegang wilt tot de ALM-documentatiebibliotheek vanuit het ALM-hoofdvenster, kiest u Help > ALM Help.

Opmerking: Documentatie voor ALM-extensies vindt u via: https://hpln.hp.com/group/application-lifecycle-management.

Documentatie

De eerste pagina van dit document bevat de volgende informatie over uw product:

Als u wilt controleren of recente updates beschikbaar zijn of om te controleren of u de meest recente editie gebruikt, bezoekt u de volgende website: HP Software Product Manuals

Als u een document wilt ophalen, selecteert u de volgende gegevens:

Adobe Reader moet zijn geïnstalleerd om de bestanden in PDF-indeling (*.pdf) weer te geven. U kunt Adobe Reader downloaden van de website van Adobe.

Wat is er nieuw

Voor een lijst met nieuwe functies in ALM 12.00 raadpleegt u HP Application Lifecycle Management Wat is er nieuw, informatie die beschikbaar is op: http://update.external.hp.com/ALM_nld/WhatsNew_Addins_Movies/index.html?StartTabIndex=0.

Opmerking: HP Performance Center bevat nu een communitylicentiebundel. De bundel bevat het volgende: 1 Controller die 1 gelijktijdige uitvoering toestaat, 1 PC Lifecycle-gebruiker en 50 virtuele gebruikers van alle protocollen behalve DCOM/GUI/Templates voor altijd. Voor de virtuele gebruikers is geen ondersteuning opgenomen.

Installatie-instructies en systeemvereisten

Voor installatie-instructies raadpleegt u de HP Application Lifecycle Management Installatie- en upgradehandleiding en de HP ALM Performance Center Installatiehandleiding. Deze handleidingen bevinden zich op de installatie-dvd's.

In dit gedeelte worden de systeemconfiguraties beschreven die zijn vereist voor de installatie van HP Application Lifecycle Management (ALM) op een servermachine, en voor de installatie van ALM op clientmachines. U vindt hier ook de systeemvereisten voor de Performance Center-server en -componenten.

Belangrijk: Zie
https://hpln.hp.com/page/alm-qc-enterprise-technical-specifications voor de meest actuele systeemvereisten en gegevens over ondersteunde omgevingen.

Opmerking: HP ALM 12.00 is getest op basis van FDCC-voorschriften.

Dit gedeelte bevat de volgende onderdelen:

Systeemvereisten ALM-server

Dit gedeelte bevat de serversysteemvereisten en configuraties voor het installeren van HP ALM 12.00 op Windows en Linux.

Hardwarevereisten ALM-server

De volgende tabel bevat hardwarevereisten voor de installatie van ALM op een servermachine.

CPU
Windows: Quad Core AMD64-processor of gelijkwaardige x86-compatibele processor
Linux: Quad Core AMD64-processor of gelijkwaardige x86-compatibele processor
Geheugen (RAM)
Minimum: 8 GB
Beschikbare schijfruimte
Minimum: 8 GB

Aanbevolen ALM-serveromgevingen

De volgende tabel geeft een overzicht van de aanbevolen configuraties voor elk besturingssysteem.

Besturingssysteem
Databaseserver
Webserver
Microsoft Windows Server 2008 R2 Enterprise SP1 64-bits
Microsoft SQL Server 2008 R2 SP2
Microsoft IIS 7.5
Red Hat Enterprise Linux 6.4 64-bits
Oracle 11.2.0.3
Apache 2.2

Ondersteunde ALM-serverconfiguraties

In dit gedeelte worden de ondersteunde ALM-serverconfiguraties beschreven. Voor de beste prestaties en oplossingen voor snelle ondersteuning worden de aanbevolen omgevingen uit het bovenstaande gedeelte Aanbevolen ALM-serveromgevingen aangeraden.

Besturingssystemen
  • Microsoft Windows Server 2008 R2 Enterprise SP1 64-bits
  • Microsoft Windows Server 2012 Standard 64-bits
  • Red Hat Enterprise Linux 6.3 64-bits
  • Red Hat Enterprise Linux 6.4 64-bits
  • Oracle Enterprise Linux 6.3 64-bits
  • Oracle Enterprise Linux 6.4 64-bits
  • SUSE Linux 11.0
Opmerkingen:
  • Het wordt ten zeerste aanbevolen ALM alleen op 64-bits systemen in Windows-productieomgevingen te implementeren.
  • Gelokaliseerde edities van ALM worden uitsluitend ondersteund op Windows-besturingssystemen.
  • Oracle Enterprise Linux-versies worden ondersteund, mits ze compatibel zijn met de ondersteunde versies van Red Hat Linux.
Databaseservers
  • Oracle 10.2.0.5
  • Oracle 11.2.0.3
  • Microsoft SQL Server 2008 R2 SP2
  • Microsoft SQL Server 2012 SP1
Opmerkingen:
  • Tenzij anders vermeld, zijn alle databaseservers gevalideerd op 64-bits configuraties.
  • HP ALM is voor transparante gegevensversleuteling (TDE/Transparent Data Encryption) gecertificeerd voor Microsoft- en Oracle-databases. Implementatie van TDE is van invloed op systeemprestaties. Ga voor meer informatie naar de databaseleverancier die de versleuteling verschaft.
Toepassingsservers
De functionaliteit van de toepassingsserver is nu in het ALM-platform ingebouwd en er hoeft geen toepassingsserver van derden (WebLogic, WebSphere en JBoss) van versie 11.50 en later te worden geïnstalleerd. De HP ALM-toepassingsserver gebruikt JDK7 (1.7) en ondersteunt 64-bits JVM.
Webservers
  • Apache 2.2
  • Microsoft IIS 7.5
  • Microsoft IIS 8.0
Opmerking:
  • Toepassingsservers omvatten standaard HTTP-servers. Als u aanvullende functionaliteit nodig hebt, kan een webserver worden toegevoegd.
  • HP certificeert de hoofd- en subversies van Apache (bijvoorbeeld Apache 2.2) terwijl alle sub-subversies van Apache (bijvoorbeeld versie 2.2.x) geen specifieke certificeringen ondergaan omdat sub-subsoftwareversies van Apache volledige compatibiliteit behouden.
Virtuele omgevingen
VMWare ESX/ESXi Server 5.0 en later
Opmerking:
HP ALM is gecertificeerd voor VMWare ESX/ESXi. De door virtualisatieleveranciers verschafte architecturen veranderen snel. Zolang de bovengenoemde leverancier volledige compatibiliteit van de gevirtualiseerde omgeving garandeert voor de voor HP ALM goedgekeurde systeemvereisten voor fysieke hardware, functioneert HP ALM zoals ontworpen.
Volledige schijfversleuteling
Volledige schijfvergrendeling (FDE/Full Disk Encryption) wordt voor alle systeemcomponenten ondersteund, zoals database, server, opslagplaatsserver en clientmachines. Implementatie van FDE is niet van invloed op systeemprestaties. Neem voor informatie contact op met de leverancier die de versleuteling verschaft.

Systeemvereisten ALM-clientsysteem

In dit gedeelte worden de systeemvereisten beschreven voor de installatie van ALM op clientmachines.

CPU
Core Duo 1,6 Ghz (of hoger) of gelijkwaardige compatibele processor
Geheugen (RAM)
Minimum: 2 GB
Beschikbare schijfruimte
Minimum: 2 GB

Aanbevolen ALM-clientomgevingen

Het volgende gedeelte bevat aanbevolen configuraties voor elk besturingssysteem.

Besturingssysteem
Browsers
Office-suites
Microsoft Windows 7 SP1 32-bits
Microsoft Internet Explorer 10
Microsoft Office 2010 SP2 32-bits

Ondersteunde omgevingen ALM Desktop Client

In dit gedeelte worden de ondersteunde omgevingen van ALM Desktop Client beschreven.

Vereisten
  • Microsoft .NET Framework 4.0 / Microsoft .NET Framework 4.5
  • Microsoft Office 2010 / Microsoft Office 2013
Besturingssystemen
Opmerking:
  • Als u Quality Center integreert met andere testhulpmiddelen van HP, moet u de DCOM-rechten op uw clientmachine wijzigen.
  • DCOM is niet vereist voor de uitvoering van functionele testsets (uitvoering aan serverzijde).
  • Functionele testsets zijn alleen beschikbaar in de ALM-editie.
  • HP ALM-client op Windows 64-bits wordt in de WOW64-modus uitgevoerd.
  • U kunt met de HP ALM-desktopclient werken via een externe bureaubladverbinding.
Browsers
  • Microsoft Internet Explorer 8
  • Microsoft Internet Explorer 9
  • Microsoft Internet Explorer 10
Opmerking: Voor gebruikers die invoegtoepassingen met beperkingen in hun browser gebruiken, zoals ActiveX, kan HP ALM worden geladen in de invoegtoepassing HP ALM Explorer. Raadpleeg de HP Application Lifecycle Management Installatie- en upgradehandleiding voor meer informatie over het downloaden en installeren van de invoegtoepassing.
Office-suites
  • Microsoft Office 2010 SP2 32-bits
  • Microsoft Office 2013 32-bits
Opmerking: Alleen 32-bits versies van Microsoft Office worden ondersteund.
Virtuele omgevingen
  • Citrix XenApp 6.0 of hoger
  • Microsoft Terminal Services
  • Remote Desktop Services
Opmerking: HP ALM is gecertificeerd voor Citrix XenApp, Microsoft Terminal Services en Remote Desktop Services. De door virtualisatieleveranciers verschafte architecturen veranderen snel. Zolang de bovengenoemde leverancier volledige compatibiliteit van de gevirtualiseerde omgeving garandeert voor de voor HP ALM goedgekeurde systeemvereisten voor fysieke hardware, functioneert HP ALM zoals ontworpen.
Andere configuratie-instellingen
  • Schermresolutie (Minimum): 1024x768
  • DPI-instelling: 100%

Ondersteunde omgevingen van ALM Web Client

In dit gedeelte worden de ondersteunde omgevingen van ALM Web Client beschreven.

Besturingssystemen
  • Microsoft Windows 7 SP1 32-bits
  • Microsoft Windows 7 SP1 64-bits
  • Microsoft Windows 8 32-bits
  • Microsoft Windows 8 64-bits
  • Red Hat Enterprise Linux 6.3 64-bits
  • Red Hat Enterprise Linux 6.4 64-bits
  • Oracle Enterprise Linux 6.3 64-bits
  • Oracle Enterprise Linux 6.4 64-bits
  • Ubuntu 12.04 LTS
  • Apple Mac OS X (alleen op Macbook Pro)
Browsers
  • Microsoft Internet Explorer 10 (alleen op Microsoft Windows)
  • Google Chrome 31 (alleen op Microsoft Windows en Apple Mac OS)
  • Mozilla Firefox 26 (alleen op Microsoft Windows, Linux OS)
  • Apple Safari 6.1 (alleen op Mac OS)
Virtuele omgevingen
  • Citrix XenApp 6.0 of hoger
  • Microsoft Terminal Services
  • Remote Desktop Services
Opmerking: HP ALM is gecertificeerd voor Citrix XenApp, Microsoft Terminal Services en Remote Desktop Services. De door virtualisatieleveranciers verschafte architecturen veranderen snel. Zolang de bovengenoemde leverancier volledige compatibiliteit van de gevirtualiseerde omgeving garandeert voor de voor HP ALM goedgekeurde systeemvereisten voor fysieke hardware, functioneert HP ALM zoals ontworpen.
Andere configuratie-instellingen
  • Schermresolutie: 1024x768 (minimum); 1600x1050 (maximum)
  • DPI-instelling: 100%, 125%

Systeemvereisten HP ALM Lab Service voor externe testuitvoering

In dit gedeelte worden de systeemvereisten beschreven voor de installatie van HP ALM Lab Service voor externe testuitvoering.

Processor
CPU-type: Intel Core, Pentium, AMD of compatibel
Snelheid: 2 GHz of hoger aanbevolen, 1 GHz minimaal
Geheugen (RAM)
Minimum: 1GB
Opmerking: Benodigd geheugen is afhankelijk van het aantal invoegtoepassingen.
Beschikbare schijfruimte
Minimum: 1GB
Opmerking: Uw systeemschijf moet ook extra 120 MB beschikbare ruimte bevatten.
Besturingssysteem
  • Windows Server 2008 (SP2) 32- of 64-bits
  • Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits
  • Windows 7 (SP1) 32- of 64-bits
  • Windows 8 32- of 64-bits
  • Windows Server 2012 64-bits
Besturingssystemen die automatisch aanmelden ondersteunen
  • Windows 7 (SP1) 32- of 64-bits
  • Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits

Systeemvereisten ALM Performance Center

In dit gedeelte worden de systeemvereisten beschreven voor de installatie van ALM voor Performance Center en Performance Center-componenten.

Configuraties Performance Center-server

In dit gedeelte worden de systeemvereisten beschreven voor de installatie van een Performance Center-server.

Processor
CPU-type: Intel Core, Pentium, Xeon, AMD of daarmee compatibel
Snelheid: 2 GHz of hoger aanbevolen, 1 GHz minimaal.
Geheugen (RAM)
Minimum: 4 GB
Beschikbare schijfruimte
Minimum: 5 GB
Schermresolutie
Minimum: 1024 x 768
Besturingssysteem
Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits (aanbevolen)
Windows Server 2012 64-bits
Browser
Microsoft Internet Explorer 8, 9 of 10
Webserver
IIS 7.5 of 8.0

Aanbevolen configuraties ALM en Performance Center

In de volgende tabel wordt de aanbevolen configuratie voor Performance Center-servercomponenten beschreven. Deze dienen samen met de bovenstaande aanbevolen ALM-serverconfiguraties te worden gebruikt. Zie voor meer informatie Aanbevolen ALM-serveromgevingen.

Besturingssysteem Performance Center-server
Windows 2008 R2 (SP1) 64-bits
Hostbesturingssysteem
Windows 2008 R2 (SP1) 64-bits

Hostconfiguraties en Standalone Load Generator onder Windows

In dit gedeelte worden de systeemvereisten beschreven voor de installatie van een Performance Center-host en Standalone Load Generator onder Windows.

Processor
CPU-type: Intel Core, Pentium, Xeon, AMD of daarmee compatibel
Snelheid:1,6 GHz minimaal. 2 GHz of hoger aanbevolen
Opmerking voor Pentium-processoren: Intel Hyper-Threading-technologie wordt niet ondersteund. Hyper-Threading kan worden uitgeschakeld in het BIOS. Zie voor meer informatie: http://www.intel.com/support/processors/pentium4/sb/CS-017371.htm
Geheugen (RAM)
Minimum: 2 GB
Aanbevolen: 4 GB of hoger
Beschikbare schijfruimte
Minimum: 40 GB
Schermresolutie
Minimum: 1024 x 768
Besturingssysteem
  • Windows Server 2008 R2 64-bits
  • Windows 7 SP1 32- en 64-bits
  • Windows 8 64-bits
  • Windows Server 2012 64-bits
Browser
Microsoft Internet Explorer 8, 9 en 10

Configuraties van Standalone Load Generator onder Linux

In dit gedeelte worden de ondersteunde besturingssystemen en CPU-typen beschreven voor Standalone Load Generator op Unix-systemen.

Processor
CPU-type: Intel Core, Pentium, Xeon, AMD of compatibel
Besturingssysteem
  • Red Hat Linux Enterprise Linux 5.8 of 6.0, 32-bits
  • Red Hat Linux Enterprise Linux 5.8 of 6.4, 64-bits
  • Ubuntu Server 10.04LTS, 32- of 64-bits
  • Ubuntu Server 12.04LTS, 32- of 64-bits
  • Oracle Enterprise Linux 5.0 RH, 32- of 64-bits
  • Oracle Enterprise Linux 6.0 RH, 6.0UEK, 32-bits
  • Oracle Enterprise Linux 6.0 RH, 6.4UEK, 64-bits
  • Amazon Linux AMI 2012.03 of later, 32- of 64-bits
Opmerking: Oracle Enterprise Linux-versies worden ondersteund zolang ze compatibel zijn met de ondersteunde versies van Red Hat Linux.

Configuraties van Standalone VuGen en Standalone Analysis

In dit gedeelte worden de systeemvereisten beschreven voor Standalone VuGen en Standalone Analysis.

Processor
CPU-type: Intel Core, Pentium, Xeon, AMD of daarmee compatibel
Snelheid: 2 GHz of hoger aanbevolen, 1,6 GHz minimaal.
Geheugen (RAM)
Aanbevolen: 4 GB of hoger
Minimum: 2 GB
Beschikbare schijfruimte
Minimum: 40 GB
Schermresolutie
Minimum: 1024 x 768
Besturingssysteem
  • Windows 7 (SP1) 32- en 64-bits
  • Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits
  • Windows 8 64-bits
  • Windows Server 2012 64-bits (alleen op Standalone Analysis)
Browser
Microsoft Internet Explorer 8, 9 of 10

MI Listener systeemvereisten

In de volgende tabel worden de systeemvereisten voor MI Listener beschreven.

Processor
CPU-type: Intel Core, Pentium, Xeon, AMD of daarmee compatibel
Snelheid: 2 GHz minimaal, 4 GHz of hoger aanbevolen
Geheugen (RAM)
Minimum: 2 GB
Opmerking: Geheugen moet afhangen van het aantal Load Generators en Controllers die zijn verbonden met MI Listener.
Besturingssysteem
  • Windows Server 2008 R2 (SP1) 64-bits
  • Windows 7 (SP1) 32- en 64-bits
  • Windows 8 64-bits
  • Windows Server 2012 64-bits

Opmerkingen en beperkingen

ALM-installatie

ALM-clientinstallatie

Project-upgrade

Documentatie

Sitebeheer

Projectaanpassing

Aanpassing diverse projecten

Algemeen

Versiebeheer

Module Releases

Module Releases - Projectplanning en tracering

Module Bibliotheken

Module Vereisten

Kwaliteitsbeheer gebaseerd op risico

Module Bedrijfsmodellen

Module Testresources

Module Testlab

Lab Management/Uitvoering aan serverzijde

Tekst zoeken

Module Defecten

Module Dashboard

Integratie

Open Test Architecture/API en workflow

Neerwaartse compatibiliteit workflow

De hieronder beschreven problemen hebben betrekking op workflowgebeurtenissen, acties en objecten die zijn gewijzigd. Indien nodig worden instructies gegeven voor het wijzigen van bestaande scripts ten behoeve van neerwaartse compatibiliteit.

Business Process Testing

De hieronder beschreven problemen hebben betrekking op het werken met bedrijfscomponenten, -stromen en bedrijfsprocestests in ALM. Raadpleeg het leesmij-bestand voor het relevante product voor informatie over problemen bij het werken met bedrijfscomponenten in QuickTest.

Oplossing: Leg na automatisering van de componenten een nieuwe baseline vast en importeer deze opnieuw in een nieuwe bibliotheek.

Webclient

Aanvullende opmerkingen en beperkingen - Performance Center

Zie HP LoadRunner 12.00 Leesmij voor opmerkingen en beperkingen met betrekking tot LoadRunner Deze informatie vindt u op de website met HP Software-handleidingen (http://support.openview.hp.com/selfsolve/document/KM00589225/binary/LoadRunner12.00_Readme.htm) en HP Live Network (HPLN) (https://hpln.hp.com/page/hp-loadrunner-1200-readme).

Performance Center-installatie

Uitvoering van prestatietests

Netwerkvirtualisatie met Shunra NV

Vuser-scripts uitvoeren

Monitorprofielen

Online-monitoring

Gegevens HP Diagnostics

Hosts

Beveiligde kanalen

Algemeen

VuGen

Analyse

Meertalige ondersteuning

Dit gedeelte bevat de volgende onderdelen:

Beperkingen internationale versies

Beperkingen vertaalde versies

HP Software Support

U kunt de website HP Software Support bezoeken op:

www.hp.com/go/hpsoftwaresupport

Op deze website vindt u contactgegevens en meer informatie over producten, services en ondersteuning die HP Software biedt. Bezoek voor meer informatie de HP Support-website op: HP Software Support Online.

HP Software Support biedt zelfoplossingen voor klanten. Dit is een snelle en efficiënte methode voor toegang tot interactieve tools voor technische ondersteuning die u nodig hebt voor het beheren van uw activiteiten. Als gewaardeerde ondersteuningsklant kunt u profiteren van de volgende mogelijkheden:

Voor toegang tot de Self-solve knowledge base gaat u naar de startpagina Self-solve knowledge search.

Opmerking: Voor de meeste ondersteuningsgebieden is het vereist dat u zich aanmeldt als HP Passport-gebruiker. Vaak is ook een actief ondersteuningscontract nodig. Ga voor meer informatie over toegangsniveaus voor ondersteuning naar: Toegangsniveaus.

Juridische kennisgevingen

© Copyright 1992 - 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Vertrouwelijke computersoftware. Er is een geldige licentie van HP nodig voor bezit, gebruik en kopiëren hiervan. In overeenstemming met FAR 12.211 en 12.212 zijn commerciële computersoftware, documentatie bij computersoftware en technische gegevens voor commerciële items in licentie gegeven aan de overheid van de Verenigde Staten onder de standaard commerciële licentievoorwaarden van HP.

De enige garanties voor producten en services van HP worden uiteengezet in de garantieverklaringen bij deze producten en services. Niets in deze informatie mag worden aangenomen als extra garantie. HP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor technische fouten, drukfouten of weglatingen in deze publicatie.

De informatie in dit document kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Zie de map Licenses op de media voor productinstallatie voor informatie over licentieovereenkomsten van derden of voor open source-licentieovereenkomsten.

Adobe® en Acrobat® zijn handelsmerken van Adobe Systems Incorporated.

Intel® Core™ zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.

Microsoft®, Windows®, Windows® 7, Windows® 8, Windows Server™ 2008 zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Oracle en Java zijn gedeponeerde handelsmerken van Oracle en/of haar dochterondernemingen.

Red Hat® is een gedeponeerd handelsmerk van Red Hat, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.

Unix® is een gedeponeerd handelsmerk van The Open Group.

© Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P.