Installing graphics card driver in XEN VM gives "Error: No proposal"

  • 3501157
  • 30-Jul-2007
  • 27-Apr-2012

Environment

64-bit Intel Pentium D Dual Core 3.2 GHz CPU w/ 2 GB ram
SUSE Linux Enterprise Server 10 Service Pack 1
XEN Virtualization

Situation

Installing SLES10 SP1 as a XEN virtual machine with the host also as SLES10 SP1, when installation gets to the point of selecting the graphics card, and gives an error: "ERROR: NO proposal".

No matter what driver is attempted at that point (including the driver that dom0 is using) the same error is given.

Resolution

Continue with the installation. Upon reboot the default graphics driver was able to bring up the gui.

Additional Information

This was the hwinfo listing for the card specific to this issue:

34: PCI(AGP) 100.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)
[Created at pci.312]
UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_1106_3343
Unique ID: VCu0.QxJZU32uYjC
Parent ID: vSkL.S16qDHSKEeD
SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:01:00.0
SysFS BusID: 0000:01:00.0
Hardware Class: graphics card
Model: "ABIT VGA compatible controller"
Vendor: pci 0x1106 "VIA Technologies, Inc."
Device: pci 0x3343
SubVendor: pci 0x147b "ABIT Computer Corp."
SubDevice: pci 0x1422
Revision: 0x01
Memory Range: 0xd8000000-0xdbffffff (rw,prefetchable)
Memory Range: 0xfd000000-0xfdffffff (rw,non-prefetchable)
Memory Range: 0xfeaf0000-0xfeafffff (ro,prefetchable,disabled)
IRQ: 11 (no events)
I/O Ports: 0x3c0-0x3df (rw)
Module Alias:"pci:v00001106d00003343sv0000147Bsd00001422bc03sc00i00"
Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
Attached to: #21 (PCI bridge)

Feedback service temporarily unavailable. For content questions or problems, please contact Support.